Verhuren met stijl: eerste hulp bij woningverhuur

Wonen wordt alsmaar duurder en de vraag naar degelijke huurwoningen neemt onophoudelijk toe. Daardoor ondervinden veel kandidaat-huurders moeite bij het vinden van een geschikt huurpand.

Verhuren met stijl: eerste hulp bij woningverhuur


Verhuur je pand met een gerust geweten


Om eigenaars aan te zetten hun panden zo veilig en gezond mogelijk te maken en te houden, en zo in één beweging de huurders te verzekeren van een aangename woonst, werd het conformiteitsattest in het leven geroepen. Ben je de trotse eigenaar van een huurwoning die ouder is dan 30 jaar? Dan moet dit pand verplicht over zulk attest beschikken. Het bewijst dat je woning voldoet aan een aantal minimale eisen inzake veiligheid, gezondheid en woonkwaliteit.

Voor jou als verhuurder heeft het conformiteitsattest als voordeel dat je het als troefkaart kan gebruiken bij het verhuren. Je bewijst er immers mee dat je woning comfortabel is en geen energie verslindt.

 

Het C+ label


Jouw opbrengsteigendom is niet zomaar een conformiteitsattest waard – nee, ze biedt heus wel wat meer comfort dan de gemiddelde huurwoning. Prima, dan komt ze in aanmerking voor een extra kwaliteitslabel: die van C+! Alweer een mooie erebadge die prachtig zou staan bij jouw verhuringsadvertentie. Hoe bekom je ze?
  • Jouw pand vertoont geen gebreken.
  • Het EPC bedraagt maximaal 250 kWh(m² jaar).
  • De elektrische installatie van je woning is conform.
  • Je pand is voorzien van centrale verwarming.
  • Er is een omgevingsvergunning die overeenkomst met de huidige staat van het pand.
Dit C+ label krijg je toegestuurd als sticker die je op het raam van je pand kan kleven. Zo springt ze in het oog van de kandidaat-huurder die op zoek is naar kwaliteit. Ook de buurtbewoners appreciëren zo’n kwaliteitslabel, weten wij.

 

Is je woning niet conform?


Wees de wooncontrole uit dat jouw huurwoning niet helemaal in orde is? Dan betekent dat waarschijnlijk dat ze een aantal gebreken heeft en ongeschikt is voor verhuur. Het kan ook erger: wanneer er ook CO2-, elektrocutie- of brandgevaar werd vastgesteld, wordt je woning onbewoonbaar verklaard.

Hier word je uiteraard uitgebreid van verwittigd, met een verslag van de te verbeteren punten. Binnen de 3 maanden moet je de elementen herstellen, zoniet schrijft de burgemeester een ongeschiktheidsverklaring uit. Ook belandt je pand dan op het leegstandsregister, waarvoor de belastingsommen niet min zijn.

 

Keurig verhuren doe je met Vastima


Het is je mogelijk niet bekend, maar er worden tal van interessante premies voor verbouwingen aangeboden. Zo geniet je van een heel aantal voordelen als je je woning energiezuiniger maakt. Neem zeker een kijkje op www.premiezoeker.be voor een volledig overzicht!

Graag hulp bij het zoeken van geschikte en betrouwbare huurders, het opstellen van het huurcontract of andere aangelegenheden van het verhuren? Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Verkopen en verhuren zonder zorgen, dat is onze specialiteit.

Nog vragen?

Heb je zelf nog een vraag? Is iets je niet helemaal duidelijk? Denk je nog aan een geschikt blogartikel of met welke vastgoedvraag word jij geconfronteerd? Aarzel dan niet ons te contacteren, jouw suggesties en vragen, zijn van harte welkom.

Laat van je horen

Recente artikels

Alles over de gratis verzekering gewaarborgd wonen

Het zal je maar overkomen: je bent de trotse eigenaar van een pand en betaalt iedere maand netjes je woonkrediet af. Niets aan de hand, tot je op een dag plotsklaps ernstig ziek wordt of je job verlie...

Het einde van de fossiele brandstof

Fossiele brandstoffen zijn niet alleen de uitputting nabij, ze zijn ook nog eens ontzettend belastend voor het milieu. Zodoende is het niet meer dan logisch dat er wereldwijd maatregelen worden genome...

Nieuw jaar, nieuwe regels in immoland

Wie vanaf 2022 een huis bouwt, (ver)koopt of renoveert, mag zich verwachten aan een resem nieuwe regels en plichten. Ook voor de vastgoedmakelaar en syndicus staat er een en ander te veranderen. Welke...