The time is now: alles over renoveren!

Juist ja: het goede moment om te renoveren is NU. Koester je al een tijdje ambitieuze renovatiedromen? Wil je eindelijk die (te) hoge EPC eens naar beneden werken? Is je woning aan een frisse en groene opknapbeurt toe? Dan val jij in de prijzen!

The time is now: alles over renoveren!  

Renovatie Renuvatie


De Vlaamse Overheid beslist om NU extra budget voor renovatieprojecten uit te delen. In Vlaanderen bedraagt de gemiddelde EPC-score - ofwel EnergiePrestatieCertificaat - van een pand het cijfer D. Dat is nog behoorlijk hoog, willen we de klimaatdoelstellingen behalen. Met het oog op een duurzamere, leefbare wereld voor onze kleinkinderen, wil onze overheid z’n steentje bijdragen door mensen te stimuleren hun huis te renoveren.
 

De voordelen van renoveren


Twijfel je nog of je je woning wel aan een renovatiebeurt wil onderwerpen of zie je op tegen alles wat verbouwing heet? Dan hebben we wel wat overtuigende argumenten voor je klaar:

 • Je bespaart aanzienlijk op je energiefactuur. Een naar de huidige normen goed geïsoleerde woning houdt de warmte langer binnen, waardoor je stookkosten behoorlijk lager zullen liggen. Aangevuld met een zuinige verwarmingsinstallatie spreken we al gauw over een jaarlijkse besparing van meer dan € 1.000!
 • Een gerenoveerd pand neemt sterk in waarde toe. Als je in de nabije toekomst aan een verkoop denkt, is een renovatie dus beslist een zinvolle investering die zichzelf terugverdient. Dankzij het renteloze renovatiekrediet en de vele premies van de overheid, betaalt je renovatie zichzelf heel snel terug.
 • Het is (veel!) fijner vertoeven in een goed geïsoleerde, geventileerde woonst. Het is er minder vochtig, je woning houdt zichzelf koel op hete zomerdagen en in de winter blijft het er behaaglijk warm. Je doet dus niet enkel je portefeuille, maar ook je gezin een groot plezier.
 • Wie je nog een plezier doet? Moeder Natuur. Minder energie verbruiken betekent immers ook een lagere CO2-uitstoot, waardoor je actief bijdraagt aan duurzamer leven. Als je er ook nog zonnepanelen of een warmtepomp aan toevoegt, verkleint je ecologische voetafdruk nog extra.


Renuveren in cijfers (en letters)


Je leest het: bij een renovatie wint eigenlijk elke partij. Dat beseft ook de Vlaamse Overheid. Daarom krijgt iedereen die vanaf dit jaar eigenaar wordt van een woning twee nieuwe voordelen cadeau. Waarop heb je precies recht?

 1. Het renteloze renovatiekrediet
  • een renteloze lening tot maar liefst € 60.000!
  • voor iedereen die in 2021 (of daarna) eigenaar wordt van een woning of appartement

 2. De EPC-labelpremie
  • een éénmalige EPC-labelpremie tot € 5.000
  • voor alle eigenaars van een huis of appartement
Bij elk geschenk dat de overheid uitdeelt, horen uiteraard een aantal voorwaarden en verplichtingen. In dit geval zijn deze niet meer dan logisch, zeer haalbaar en bijzonder redelijk:
 • Je belooft je woning binnen de 5 jaar na de aanvraag, energiezuinig te hebben gerenoveerd.
 • Daarbij behaalt je pand minstens een EPC-score van A, B of C.
 • Je woning heeft een slecht energielabel. Van een B naar A wordt (helaas) niet gesubsidieerd.

Ben je op dit moment druk op huizenjacht? Dan zijn beide maatregelen bijzonder interessant voor jou. Een verouderde woning biedt dankzij deze voordelen immers weer heel wat mogelijkheden – snuister hier rond in ons aanbod.

Heb je een oudere woning die aan renovatie toe is, dan is nu het moment om deze te verkopen en zo de nieuwe eigenaars te laten genieten van deze voordelen. Ontdek hier de kracht van Vastima bij verkoop van uw huis of appartement.

Wil je graag wat extra advies over je aankoop / verkoop en de mogelijke renovatiemogelijkheden? Dan staat Immo Vastima zoals steeds voor klaar met raad en daad. Neem vrijblijvend contact op en vuur je vragen af. Wij helpen je graag verder.

Nog vragen?

Heb je zelf nog een vraag? Is iets je niet helemaal duidelijk? Denk je nog aan een geschikt blogartikel of met welke vastgoedvraag word jij geconfronteerd? Aarzel dan niet ons te contacteren, jouw suggesties en vragen, zijn van harte welkom.

Laat van je horen

Recente artikels

Alles over de gratis verzekering gewaarborgd wonen

Het zal je maar overkomen: je bent de trotse eigenaar van een pand en betaalt iedere maand netjes je woonkrediet af. Niets aan de hand, tot je op een dag plotsklaps ernstig ziek wordt of je job verlie...

5 opties om met gestegen rente om te gaan

De rente op woonkredieten is verdubbeld sinds begin dit jaar. Dat betekent duizenden euro’s extra aan afbetaling. Welke opties heb je om de gestegen kostprijs te verzachten?

Eigenaar van leegstaand pand? Vermijd de hoge belasting!

Leegstaand pand in Aalst of omstreken? Vermijd hoge belastingen omwille van leegstand. Dit is hét moment om je immo te verkopen!

Ik wil een huis verkopen in

Ik wil een appartement verkopen in

Ik wil immo verkopen in

Ik wil een gratis schatting in