€ 395.000,00 - Aalst

Herenhuis met tuin en garage nabij centrum Aalst

Welkom in de geschiedenis van Aalst en maak kennis met een uitzonderlijk herenhuis in het kloppend hart van de stad, 

Dit oude herenhuis is gehuld in de stijl van de late jaren 1800 maar bevat allerminst slijtage op zijn romantische karakter. De woning biedt een groot ruimtegevoel door middel van zijn hoge plafonds en vele raampartijen. De gevel, decoraties van Albert Meganck, marmeren schouwmantels, plafond moluren en de bijzondere fijne gezandstraalde vensters maken het plaatje volledig af.

Bij het betreden van het pand springt een imposante inkomhal met zijn tot de verbeelding sprekende trappenhal direct in het oog samen met de vele deurornamenten.

Het gelijkvloers bestaat uit een ontvangst- en zitruimte, eetkamer met directe toegang tot de keuken en zicht op de gezellige zuidwest georiënteerde stadstuin. Op het verdiep treft men een gelijke indeling bestaande uit slaapkamers, badkamer en extra bergruimte. De woning beschikt tevens over een zolder, is volledig onderkelderd (inclusief wijnkelder) en heeft buitenbergruimtes in de tuin.

Uitermate handig en een niet te versmaden plus aan dit pand is de direct toegang tot de garage of achteruitgang. Steeds handig voor fietsen, tuinafval en dergelijke.  Garage is verplicht bij aan te kopen (35.000,00 EURO).

Een buitengewone opportuniteit die tot de verbeelding doet spreken en geschikt kan zijn voor verschillende doeleinden: wonen, cohousing, kantoren, handelspraktijk, Bed & Breakfast, kunstgalerij,… of gewoon als feeëriek droomhuis? We hoeven u niet te vertellen dat een woning als deze zelden op de markt komt. Een kans die u niet mag laten liggen!

Deze woning is niet opgenomen als onroerende erfgoed wat u toelaat naar hartenlust te verbouwen of te restaureren. Mits de nodige opfrissingswerken maakt u van dit pand een pareltje dat zijn gelijke niet kent.

Mogelijkheid tot aankoop aan 3 % verkooprechten of 1 % bij een ingrijpende energetische verbouwing, te verbouwen aan 6 % BTW!

Vraag zeker ook MijnVerbouwLening aan voor extra financiële ondersteuning tot wel 60.000 euro; bestemd voor renovaties die focussen op woningkwaliteit en het verbeteren van de energieprestatie.

Gelegen op slechts enkele stappen van de Grote Markt, het station, de bruisende winkelstraten en met een goede bereikbaarheid zowel per auto, fiets als openbaar vervoer. E40 (Brussel - Gent) te bereiken in slechts enkele minuten.

Voor iedere fan van herenhuizen is dit een unieke kans!

* Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap.

Maak een afspraak

Jouw makelaar

Uw Vastgoedadviseur
Pieter Vanderstraeten
0478 69 30 78

Maak een afspraak

Droomhuis niet gevonden?

Laat ons weten wat je zoekt en wij sturen jou als eerste onze primeurs!

Inschrijven

Droomhuis niet gevonden?

Laat ons weten wat je zoekt en wij sturen jou als eerste onze primeurs!

Hou me op de hoogte

Bekijk ook onze andere panden

Bekijk ook onze andere panden

Immo Vastima - Huis Te koop Meldert - Stijlvolle villa met royale woonruimtes aan Kravaalbos

Huis

Meldert

Stijlvolle villa met royale woonruimtes aan Kravaalbos

€ 799.000,00

1529 ㎡
410 ㎡
5
Immo Vastima - Huis Te koop Haaltert - Knap gerenoveerde burgerwoning met 3 slaapkamers

Huis

Haaltert

Knap gerenoveerde burgerwoning met 3 slaapkamers

€ 389.000,00

177 ㎡
178 ㎡
3
Immo Vastima - Huis Te koop Denderleeuw - Prachtige nieuwbouw BEN-woning in rustige omgeving

Huis

Denderleeuw

Prachtige nieuwbouw BEN-woning in rustige omgeving

€ 529.000,00

642 ㎡
157 ㎡
4