€ 1.550.000,00 - Aalst

Uniek vastgoed met idyllische binnentuin in hartje Aalst

Welkom in de geschiedenis van Aalst en maak kennis met een uitzonderlijk herenhuis in het kloppend hart van de stad. Een vroeg 19de-eeuws, classicistisch burgerhuis dat tevens beschermd is als monument omwille van zijn artistieke en historische waarde. Gelegen in een toonaangevende en felbegeerde laan in de binnenstad op slechts enkele stappen van de Grote Markt, de bruisende winkelstraten en met een uitermate goede bereikbaarheid vanaf E40 en invalswegen.

Deze statige woning vormde het fundament voor Brouwerij de Lelie (1816), later gekend als bierbrouwerij De Gheest dat informeel bekend stond als Brouwerij Safir. De pils Safir was het succesverhaal voor de brouwerij tijdens de opkomst van de lage gistbieren: het was de enige Aalsterse pils en hét carnavalsbier bij uitstek.

Dit exclusief pand bestaat uit 4 volwaardige verdiepen met impressionante plafondhoogtes waarbij het gelijkvloers momenteel ingericht is als verzorgingscenter. Het commerciële interieur en de extra tussenwanden zijn met veel zorg geplaatst zodat de authentieke ruimtes in ere hersteld kunnen worden. Het 1ste verdiep wordt gebruikt als leefruimte, maar ook het 2e verdiep en de zolderverdieping kunnen vlot ingericht worden tot meerdere slaap-, bad- en/of hobbykamers (vaste trap naar ieder verdiep). De woning biedt plaats en mogelijkheden in overvloed om zowel te wonen, te werken of te combineren.

Dit burgerhuis werd goed onderhouden en telkens gerenoveerd met behoud van authentieke elementen. Verschillende onderdelen zoals de voorgevel, achtergevel, traphal met trappaal & ijzeren trapleuning (late art-deco) en glas-in-loodramen zijn van historische waarde en monumentaal beschermd. Ook andere kwalitatieve elementen zoals de marmeren schouwen, imposante deuren / ramen en de originele parket dragen bij tot het romantische karakter van deze woning.

Verder beschikt de woning ook over een kelderverdieping (+/- 88 m²) met wijnkelder en bergruimtes, een garage, een achterbouw en een prachtig aangelegde tuin. De ommuurde binnentuin is werkelijk een oase van rust in het centrum en roept zuiderse sferen op. Door zijn zuidwestelijke oriëntatie kan u ten volle genieten van de zon; een idyllische plek om te onthaasten en te ontspannen.

Een buitengewone opportuniteit die tot de verbeelding doet spreken en geschikt kan zijn voor verschillende doeleinden: wonen, cohousing, kantoren, handelspraktijk, Bed & Breakfast, kunstgalerij,… of gewoon als feeëriek droomhuis? We hoeven u niet te vertellen dat een woning als deze zelden op de markt komt. Een kans die u niet mag laten liggen!

Maak een afspraak

Jouw makelaar

Uw Vastgoedadviseur
Pieter Vanderstraeten
0478 69 30 78

Maak een afspraak

Droomhuis niet gevonden?

Laat ons weten wat je zoekt en wij sturen jou als eerste onze primeurs!

Inschrijven

Droomhuis niet gevonden?

Laat ons weten wat je zoekt en wij sturen jou als eerste onze primeurs!

Hou me op de hoogte

Bekijk ook onze andere panden

Bekijk ook onze andere panden

Immo Vastima - Huis Te koop Deftinge - Woning met stallingen centrum Deftinge

Huis

Deftinge

Woning met stallingen centrum Deftinge

€ 299.000,00

613 ㎡
193 ㎡
4
Immo Vastima - Huis Te koop Aalst - Lichtrijke gezinswoning met grote zolder, tuin en garage

Huis

Aalst

Lichtrijke gezinswoning met grote zolder, tuin en garage

€ 325.000,00

287 ㎡
207 ㎡
3
Immo Vastima - Huis Te koop Aalst - Stadwoning met tuin en 3-4 slaapkamers

Huis

Aalst

Stadwoning met tuin en 3-4 slaapkamers

€ 249.000,00

120 ㎡
140 ㎡
4

Ik wil een huis verkopen in

Ik wil een appartement verkopen in

Ik wil immo verkopen in

Ik wil een gratis schatting in